Oppskrifter

Sviskemos

Sviskemos blir ofte brukt i fasen til introduksjon av fast føde da mosen er kjent for å få fart på trege babymager. Du får kjøpt sviskemos på ferdigglass men det er også veldig enkelt å lage selv.

06.01.2017

Ingredienser

  • 1 pose svisker

Dette trenger du

  • Kjele
  • Stavmikser eller blender

Slik gjør du

  • 1

    Legge sviskene i bløt over natten og bytt vann

  • 2

    Fyll opp med vann til det dekker sviskene

  • 3

    Kok dem i en kjele til de er møre

  • 4

    Mos de kokte sviskene i en blender eller med stavmikser

  • 5

    Bruk gjerne litt av kokevannet for å få ønsket konsistens

  • -

    Legg svisker i bløt i en bolle over natten.

  • -

    Fyll opp med vann så det dekker sviskene.

TIPS!

Ta gjerne vare på kokevannet og hell over på en flaske eller frys ned i isterningbrett. Dette kan du eller din lille drikke som sviskesaft eller du kan bruke isbiter i drikkevannet ditt. Friskt og godt.

 

Lag gjerne opp en stor porsjon når du først er i gang. Hvis du fryser dem ned i isterningbrett er det lett å ta opp en terning eller to og tilsette i grøten når den er varm, da blir raskt passe temperatur for babyen din å spise.

FØlg oss på facebook
#
hits