Oppskrifter

Rundstykker med havre

Disse rundstykkene lager du på 30 minutter og du trenger heller ikke planlegge dagen i forveien for å servere disse til frokost. Havrerundstykkene lager du nemlig med bakepulver i stedet for gjær! De er en helge-favoritt rundt frokostbordet hjemme hos oss, for store og små.

06.06.2017

Ingredienser

6 Porsjoner
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl havremel
  • 2 dl mandelmel eller kokosmel
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 1/2 dl yoghurt naturell
  • 2 egg
  • 1/2 dl vann

Dette trenger du

  • Bakepapir
  • Ovn
  • Bolle

Slik gjør du

  • 1

    Sett ovnen på 180 ºC

  • 2

    Bland først havregryn, mel, salt og bakepulver sammen. Bland deretter i yoghurt, egg og vann

  • 3

    Når deigen blir klissete, fukt hendene før du triller ut 6 boller på et stekebrett med bakepapir. Klem på dem for ønsket form

  • 4

    Stek bollene midt i ovnen i ca. 30 minutter, til de har fått gyllen farge.

TIPS!

Disse smaker nesten som scones. De har en holdbarhet på 2 dager før de begynner å bli litt tørre. Frys gjerne ned så du kan ta opp av fryseren ved behov.

Les også: Bananpannekaker
FØlg oss på facebook
#
hits