Oppskrifter

Pastinakkpuré

Pastinakkpuré egner seg godt som en av de første mosene til babyen og kan gis som introduksjon fra 4-6 måneder.

 

06.06.2017

Ingredienser

2 Porsjoner
  • 1 stor pastinakk
  • 1 ts smør

Dette trenger du

  • Kjele
  • Stavmikser

Slik gjør du

  • 1

    Skrell pastinakk og kutt den i biter

  • 2

    Legg bitene i en kjele med vann og kok dem, eller dampkok dem i 10-15 minutter, til de er myke

  • 3

    Hell av vannet fra kjelen og legg i smør. Bruk en stavmikser og miks til du får en myk og jevn purè

  • 4

    Servere maten, men pass på så den ikke er for varm

TIPS!

Maten som blir over kan oppbevares i en boks i kjøleskapet i 2 døgn. Du kan også fryse ned i porsjoner og oppbevare maten i fryser i 2-3 måneder.

Pastinakkpurè er også veldig godt til resten av familien og passer sammen med retter som inneholder fisk eller kjøtt.

FØlg oss på facebook
#
hits