Eplemos til baby
Oppskrifter

Eplemos til babyen

Eple er en populær frukt og godt likt av mange. Til de aller minste kan fibrene i eple være litt tungt fordøyelig og da er det beste å koke eplet først. Da er det supert å lage eplemos til babyen.

I dette innlegget får du oppskrift på hvordan lage en eplemos som er like god til babyer og små barn som til voksne. Ettersom mosen ikke inneholder sukker eller konserveringsmiddel bør den spises med en gang, eller fryses ned. Den holder omtrent 3 måneder i fryseren.

Eple innholder en del A-vitamin som er fettløslig og derfor bruker vi smør i oppskriften. Fett gjør at kroppen klarer å ta opp fettløslige vitaminer effektivt.

TIPS! Bruk gjerne norske epler nå i eplesesongen. De inneholder opp til 10 ganger mer C-vitamin enn importerte epler.

19.09.2017

Ingredienser

2 Porsjoner
  • 1 eple
  • 2 ss vann
  • 1 ts meierismør

Dette trenger du

  • Kjele
  • Stavmikser

Slik gjør du

  • 1

    Skrell eplet og kutt det opp i biter. Ta bort steinhuset.

  • 2

    Hell vann i en kjele og legg i eplebitene

  • 3

    Kok på middels varme med lokk i 5-10 minutter

  • 4

    Ta av kjelen fra komfyren når eplebitene er myke

  • 5

    Hell av vannet. Miks eplebitene til en mos og bland i smøret. Server!

  • -

    Bruk gjerne norske epler i sesong. Ellers er økologiske epler å anbefale for å minimere sprøytemiddel til de små.

  • -

    Skrell eplet og kutt det opp i biter. Ta bort steinhuset.

  • -

    Du kan bruke blender, foodprosessor eller stavmikser når du lager mos

  • -

    Nyt og kos dere med nydelig eplemos

TIPS!

Rør sammen den varme eplemosen med en teskje smør, så smelter det godt. Du kan også fryse ned eplemosen i en isbitfom som du enkelt kan ta opp og bruke i en varm grøt.

FØlg oss på facebook
#
hits