Norske epler i sesong

Det magiske eplet

19.09.2017

Eple i sesong er bare helt nydelig

Eplesesongen i Norge er på høsten og det vil si at vi nå kan fråtse i norske epler.
Visste du at norske epler faktisk inneholder 10 ganger mer C-vitamin enn importerte epler?
Er du så heldig å ha tilgang på epler i hagen er det bare å plukke i vei, eller så får du nå også kjøpt norske epler i matbutikkene.

Du har helt sikkert tenkt på at norske epler ikke er helt perfekte i  hverken form eller farge. Har du også sett at noen kan ha litt brunt skall uten at de er råtne? Det er nettopp det vi kaller for naturlige betaglukaner.

Betaglukaner

Betaglukaner er en fibertype som fungerer som styrketrening for immunsystemet. Det vil si at de kan bidra til å styrke oss så vi blir mindre syke. Idag er frukt og grønnsaker så perfekte og fine at de ikke inneholder naturlig betaglukan. Det selges i stedet som kosttilskudd på helsekost.

Så benytt anledningen nå i eplesesongen og spis masse epler som kan hjelpe med å holde oss friske i høst.
Spis dem som de er, riv dem over grøt og yoghurt eller kutt dem opp i biter til litt eldre barn. Eller hva med litt deilig eple og kanelis til hele familien?  Til de aller minste kan du også lage eplemos og eple- og pæremos.

 

FØlg oss på facebook
#
hits