Oppskrifter

Chili con carne for baby

Denne er en favoritt hjemme hos oss og passer for hele familien.

Oppskriften kan gis allerede fra 9 mnd.

Har du en baby som har en sensitiv mage som du vet reagerer på bønner og løk, så kan du vente med denne til barnet er 12 mnd.

01.03.2017

Ingredienser

  • 350 g kjøttdeig
  • 2 ss smør
  • 2 gule løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 kartong knuste tomater
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1/4 ts sortpepper
  • 1 ts oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ frisk eller tørket chili uten kjerner, (mye av styrken i chilien sitter i kjernene, smaken i fruktkjøttet)

Porsjon avhenger av alder på barnet

Dette trenger du

  • Kjele eller jerngryte
  • Stavmikser eller blender om du skal lage purè

Slik gjør du

  • 1

    Skrell og hakk løken og finhakk chili

  • 2

    Smelt smøret i en kjele og stek løken og chili på lav varme

  • 3

    Legg i kjøttdeig og stek videre til kjøttet er ferdigstekt

  • 4

    Når kjøttet er ferdigstekt, blander du i presset hvitløkfedd uten skall.

  • 5

    Hell også i paprikapulver, oregano og pepper.

  • 6

    Tilsett knuste tomater og tomatpuré, og la det koke i minst 5–10 minutter. Jo lenger det får koke, desto fyldigere blir smaken.

  • 7

    Hell vannet av bønnene, og ha dem i gryten. La det koke opp. Smak til og tilsett eventuelt mer av krydderne.

  • 8

    Bruk stavmikseren for å få den konsistensen du vil ha.

TIPS!

I chili con carne er det perfekt å blande i grønnsaker som holder på å bli gamle. Jeg kan slenge i både paprika, tomater, squash, sjampinjonger eller brokkoli. Det blir da en variant av chili con carne, men både mer næringsrik og minst like god.

FØlg oss på facebook
#
hits