Blomkål- og potetmos i en skål
Oppskrifter

Blomkål- og potetmos

Blomkål- og potetmos er proppfull av kalium, C-vitamin og B-vitaminet folat. Mosen kan gis som en smaksprøve til babyen din eller serveres som tilbehør til familiemiddagen.

27.10.2017

Ingredienser

8 Porsjoner
  • 1/2 blomkål
  • 3 poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 20 gram meierismør

Dette trenger du

  • Kjele
  • Potetskreller
  • Stavmikser

Slik gjør du

  • 1

    Kutt blomkål i små biter.

  • 2

    Skrell poteter og hvitløk og kutt dem i små biter.

  • 3

    Kok blomkål, potet og hvitløk i en kjele med vann (eller dampkok) til de er myke.
    Omtrent 15-20 minutter.

  • 4

    Hell av vannet fra kjelen. Tilsett smør i grønnsakene og bruk stavmikser for å lage en mos.

TIPS!

Om barnet ditt blir oppblåst og får mye luft i magen av mosen, kan du prøve å lage den uten hvitløk.

Til de voksne kan du tilsette hvit pepper og salt før servering

FØlg oss på facebook
#
hits