Oppskrifter

Blåbærmos

Blåbær er proppulle av næring og har mye antioksidanter, fiber og jern. Sist men ikke minst A og C vitamin.

06.01.2017

Ingredienser

  • Blåbær

Dette trenger du

  • Kjele
  • Gaffel, stavmikser eller blender

Slik gjør du

  • 1

    For ferske bær: Skyll og rens. Putt bærene i en kjele

  • 2

    Varm dem lett opp

  • 3

    Mos dem med en gaffel, stavmikser eller i en blender

  • 4

    For frosne bær: Varmes på svak varme til de er tint og saften siver ut

TIPS!

Frys gjerne ned blåbærmosen i isterningsbrett. Da er det så enkelt å ta opp smaksporsjoner.

 

Du kan putte en terning i grøten til din lille. Det både avkjøler den varme grøten, og gir en god smak. Vitamin C i blåbæret fremmer også opptaket av jern fra grøten. En uslåelig kombinasjon?

 

Blåbærterningene kan også brukes i smoothie for både liten og stor, eller de kan brukes som isbiter i vannglasset. De kan faktisk brukes til utrolig mye for hele familien!

 

Les også Blåbær er en ren vitaminbombe

FØlg oss på facebook
#
hits