Oppskrifter

Babyens første potetmos

Potet er mild i smaken, mye C-vitamin og er lette å fordøye. Den bør være tynn og glatt i starten slik at den er skånsom for sarte babymager. Bland gjerne med morsmelk eller MME for en mer flytende konsistens.

06.01.2017

Ingredienser

  • Poteter

Dette trenger du

  • Kjele
  • Gaffel eller moser

Slik gjør du

  • 1

    Skrell av skallet

  • 2

    Kok potetene i ca. 30 minutter. Kutter du i mindre biter bli koketiden raskere.

  • 3

    Mos poteten godt med moser eller gaffel. Ikke bruk stavmikser da poteten kan bli "limete"

  • -

    Babyens første potetmos bør være helt glatt og tynn i konsistens.

TIPS!

Det anbefales ikke å bruke stavmikser på potetmos, da poteten fort får en litt “limete” konsistens.

 

Ha gjerne i litt morsmelk (eller MME) for å få en mer flytende konsistens. Dessuten kan den søte, kjente smaken av melken gjøre at babyen vil like potetmosen litt bedre.

 

Sørg også for at mosen er litt tynn i konsistens slik at det ikke blir for tungt for magen til babyen. Potet har mye stivelse i seg. Du kan også blande inn litt smør.

FØlg oss på facebook
#
hits