Baby med drikkeflaske

Hva skal babyen drikke når du introduserer fast føde?

Mange er usikre på hva babyen skal drikke når h*n begynner med fast føde.

Hva skal babyen drikke?

Det er fortsatt morsmelk eller MME som skal være hovednæringskilde.

De fleste barn på 4-5 mnd har følgende behov:

  • Amming: 7-10 ganger per døgn.
  • MME: 6 ganger per døgn.

For dere som ammer finnes det ingen mal på hvor ofte eller hvor mye du skal amme barnet ditt. Barn er ulike og har ulike behov. Vi vet heller ikke hvor mye barnet faktisk spiser når h*n ammer. Noen barn spiser fortsatt 4-5 ganger per natt og andre barn sover gjennom natten uten “nattmat”. Begge deler er normalt.

Introdusere vann

Når barnet begynner med fast føde kan du gjerne begynne å introdusere vann, morsmelk eller MME i en kopp. Tilby barnet drikke til maten. Det er fint om barnet begynner å lære dette med en gang ved introdusering av fast føde. Foreldrene må selvsagt hjelpe barnet en hel del i starten – og du kan regne med litt griseri i begynnelsen. Men “steady does it” og snart har barnet lært seg kunsten.

Pass på tennene

Barnet kan godt begynne med litt smoothies og fruktpurèer fra 6 mnd alder, men husk at fruktsukkeret ikke er så bra for tennene. Samtidig er det så mye annet som er sunt og flott med smoothie og fruktpurèer, så det kan gjerne være et fast innslag i kostholdet til barnet ditt. Når man skal gi smoothie kan det derfor være lurt å gi alt på èn gang, og ikke la barnet gå og smådrikke utover hele dagen.

FØlg oss på facebook
#
hits