Oppskrifter

Aprikosmos av tørkede aprikoser

Aprikoser finner vi oftest i tørket variant og mange ønsker helst å bruke den økologiske varianten.

De «vanlige» tørkede aprikosene inneholder et konserveringsmiddel som heter svoveldioksid. Det er ikke funnet at dette konserveringsmiddelet er skadelig for friske mennesker, men kan gi allergiske reaksjoner hos astmatikere.

Siden de aller minste kan være litt spesielt utsatte, velger mange derfor å få vekk så mye som mulig av dette stoffet.

Vi har i denne oppskriften brukt vanlige, tørkede aprikoser da alle ikke har tilgang på de økologiske du får kjøpt på helsekostbutikker.

06.01.2017

Ingredienser

  • Tørkede aprikoser

Porsjoner avhenger av alder på barnet og om du fryser ned i isternigbrett eller i porsjoner.

Dette trenger du

  • Bolle
  • Kjele
  • Blender eller stavmikser

Slik gjør du

  • 1

    Legg de tørkede aprikosene i bløt over natten

  • 2

    Bytt vann og legg aprikosen i kjele, fyll opp med vann så det dekker aprikosen

  • 3

    Kok aprikosen til de blir møre, ca. 20 minutter

  • 4

    Hell av vannet

  • 5

    Ha dem i en blender eller bruk stavmikser for å lage en fin mos

  • -

    Legg aprikosene i bløt over natten.

  • -

    Fyll kjelen med vann så det dekker aprikosene.

  • -

    Bruk stavmikser eller blender for ønsket konsistens.

TIPS!

Fyll gjerne isterningbrett med aprikosmos og frys ned. Da kan du enkelt ta opp en terning som du kan ha i grøten til babyen.

 

Aprikosmos er en super dessert til baby. Frys ned posjonerte begere som du enkelt kan ta opp.

 

 

 

 

FØlg oss på facebook
#
hits